Gör din egen layout på fjärrkontrollen

2016-02-19 09:21  

Sony lanserar en ny universell fjärrkontroll för hemmets prylar där användaren själv bestämmer vilka funktioner som ska visas.

Fjärrkontrollen Huis-100 RC ersätter de olika fjärrkontroller som används i ett hushåll för tv, audio, luftkonditionering, belysning med mera, så att alla funktioner kan styras från en och samma kontroll.

Användaren kan själv välja utseende på skärmen, som är uppbyggd av elektroniskt papper, och antingen välja en mycket enkel kontrollpanel utan onödiga extrafunktioner för en tv, eller välja att samla centrala funktioner för flera apparater som ska regleras samtidigt.

Användaren kan även arrangera egna illustrationer för att göra det lättare för barn att sköta apparaterna. Rörelsesensorer gör att fjärren känner igen användaren. Fjärren uppges vara mycket strömsnål. Den kan prata med apparater från de flesta populära tillverkare.

Huis-100 RC är 123 mm lång och 68 mm bred och väger 130 gram. Priset i Japan ligger runt 2000 kronor.

Håkan Abrahamson

Mer om: Fjärrkontroll

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt