Foxconn tvärnitar inför köp av Sharp

2016-02-26 09:39  
Sharp har utvecklat de skarpa Igzo-skärmarna. Foto: Sharp

Just som det länge väntade köpet av Sharp skulle bli av så meddelar spekulanten Foxconn att man avvaktar till ny information har utvärderats.

I flera år har uppgifter förekommit om taiwanesiska kontraktstillverkaren Hon Hai Precisions (mer känt som Foxconn) intresse av att köpa japanska elektronikjätten Sharp, som brottats med dålig ekonomi sedan finanskrisen 2008.

Men när de asiatiska börserna stängt på torsdagen meddelade Hon Hai att man väntar med att slutföra köpet tills ny information som kommit från Sharp har utvärderats.

Inget av företagen har velat kommentera denna nya information, men nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar att den nya informationen innebär åtaganden knutna till Sharp till ett värde av över 20 miljarder kronor. Enligt medieuppgifter skulle hela affären vara värd omkring 55 miljarder kronor, inklusive övertagande av Sharps skulder.

Även om vissa finansanalytiker anser att Hon Hai betalar ett överpris för Sharp så hänvisar andra till att de bägge företagen redan samarbetar inom vissa produktområden, exempelvis bildskärmar där Sharp länge haft en ledande position inom lcd-tekniken. Bedömningen är att köpet kommer att genomföras som planerat när Hon Hai väl har tagit del av den nya informationen.

Håkan Abrahamson

Mer om: Foxconn Sharp

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt