Fitbit utmanar Apple Watch

2017-09-02 21:17  
I likhet med andra smarta klocka är Fitbit Ionic fullpackad med sensorer. Foto: Fitbit

IFA 2017. En batteritid utöver det vanliga och en avancerad pulsmätare ska göra att Fitbit slår Samsung och Apple i kampen om vad vi ska på våra handleder.

Det är en tät kamp mellan ledarna i segmentet för kroppsnära teknik, eller wearbles som det ofta kallas.

Färska siffror från Strategy Analytics visar att Apple har en marknadsandel på 15,9 procent av den globala marknaden, medan Xiaomi och Fitbit ligger tvåa och trea med 15,5, respektive 13,2 procent vardera.

Nu storsatsar Fitbit på att bli nummer ett inom segmentet. Prylen som ska ta dem dit heter Ionic, och är en smartklocka som precis har lanserats på IFA i Berlin.

Apple Watch och nya Fitbit Watch har en del uppenbara likheter. Bägge smartklockorna har inbyggda gps:er och är vattentåliga – i Ionics fall ned till 50 meters djup.

Läs fler nyheter från IFA-mässan här!

Ionic slår dock Apples klockor på en viktig punkt: batteritiden. Om Fitbits nya klocka kan leva upp löften så ska den kunna användas i fyra dagar innan den behöver laddas igen.

Klockans pulsmätare har också uppdaterats för att kunna mäta aktiviteter som springturer och cykling bättre. En ny sensor på undersidan ska också kunna registrera data om syremättnad.

I och med Ionic lanserar Fibit också ett eget operativsystem. Systemet kommer bland annat med en inbyggd digital träningscoach samt stöd för notiser och betaltjänsten Fitbit Pay.

Kalle Wiklund

Mer om: Fitbit IFA

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt