Ericssonutbildare blir konsult-vd

2004-03-19 13:06  

Ulf Annerberg, globalt säljansvarig på Ericsson Education, blir ny vd på utbildningsföretaget Open Training.

Ulf Annerberg efterträder Lotta Sundell, som i sin tur efterträtt grundaren Magnus Penker, som helt lämnat utbildningsbranschen och gått till det heta konfektionsföretaget New Wave som vd för dotterbolaget Texet.

Open Training har sina rötter i dataföretaget Astrakans utbildningsbolag Astrakan Strategisk Utbildning, som specialiserat sig bland annat på dataspråken UML och XML.

Magnus Penker startade Open Training tillsammans med utbildningskonsulten Hans-Erik Eriksson och Astrakan Strategisk Utbildning togs över av Bureägda Guide.

Open Training är ett av de mest kända svenska företagen inom digital utbildning med en egen teknikplattform för produktion och distribution av e-utbildningar.

- Vi har överlevt krisen i e-learningbranschen och går faktiskt med vinst igen, säger Lotta Sundell till nyteknik.se.

Hon tar nu barnledigt och lämnar nu över vd-stolen till Ulf Annerberg.

- Open Training har ett mycket brett utbud med både strategikonsulter, skräddarsydda kursproduktioner och avancerade plattformslösningar, säger Ulf Annerberg i ett pressmeddelande på fredagen.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt