Ericsson får 4g-order från AT&T

2010-02-10 12:55  

Svenskarna tar sin tredje 4g-skalp i USA. Ericsson är huvudleverantör för AT&Ts 4g-nät, samt ansvarig för design, installation och optimering av nätet.

Den amerikanska mobiljätten AT&T fortsätter med Ericsson och Alcatel-Lucent som leverantör av mobilutrustning. Den nya upphandlingen gäller såväl 3g som 4g. Dessutom kommer Ericsson att ansvara för design, installation och optimering av 4g-nätet.

AT&T räknar med att köra igång tester med 4g senare i år, och att lansera 4g kommersiellt i början av 2011.

-Vår förmåga att arbeta tillsammans för att möta kraven på en marknad i snabb förändring har varit en avgörande faktor för att få fortsatt förtroende från AT&T, säger Hans Vestberg, vd för Ericsson i ett uttalande.

Ericsson har därmed offentliggjort sex 4g-kontrakt, varav tre i USA, och är därmed överlägsen etta på den än så länge begränsade 4g-marknaden.

• Ericsson har 4g-kontrakt med de amerikanska jättarna Verizon och AT&T, samt den mindre spelaren Metro PCS. Även japanska NTT Docomo har också valt 4g-utrustning från Ericsson, liksom Telia Sonera i Sverige och Danmark.

• Huwaei har 4g-kontrakt med Telenor i Norge, med Tele2s och Telenors gemensamma svenska satsning, samt med en belgisk operatör,

• Nokia Siemens Networks har 4g-kontrakt med NTT Docomo i Japan, tack vare samarbetet med Panasonic, och med Telia Sonera i Sverige.

• Motorola har ett enda 4g-kontrakt, med KDDI i Japan.

• Alcatel-Lucent har nu två kontrakt, med de amerikanska jättarna Verizon och AT&T.

• Kinesiska ZTE fick förra året ett 4g-uppdrag från CSL i Hong Kong.

Mer om: 4G Ericsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt