En handfull fortfarande intresserade av Yahoo

2016-04-18 08:57  
Yahoos chef Marissa Mayer. Foto: IBL

Antalet intresserade köpare av nätpionjären Yahoo är nu nere i en handfull. Amerikanska operatören Verizon och Daily Mail är fortfarande med i matchen.

Idag går tiden ut för den som vill lägga ett preliminärt bud på Yahoo. Intresset för den något bedagade amerikanska internetjätten har varit stort. I förhandsspekulationerna har de talats om 40 intresserade budgivare. Enligt Wall Street Journal har den skaran dock minskat betydligt under helgen. Nu uppger källor till tidningen att det rör sig om "en handfull" intresserade budgivare. Ett av företagen som är intresserat är den amerikanska operatören Verizon.

Så sent som förra året blev Verizons köp av en annan amerikansk internetpionjär, AOL, klart. Ett köp av Yahoo skulle enligt Wall Street Journal kunna passa in i operatörens strategi att kombinera data om kundernas mobilanvändning med annonser från AOL och då kanske Yahoo. Med de gemensamma resurserna skulle företaget kanske kunna konkurrera med Google och Facebook om nätets annonspengar.

Bland företagen som inte längre är intresserade av att lägga ett bud finns enligt Wall Street Journal finns Googles moderbolag Alphabet, Time, Comecast och AT&T. Däremot sägs brittiska Daily Mail fortfarande vara intresserade av att tillsammans med ytterligare investerare lägga ett bud på Yahoo.

Jonas Ryberg

Mer om: Yahoo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt