Electrolux idé: ”Uber för tvätt”

2016-11-28 13:54  
Foto: Alamy

Vitvarujätten Electrolux utforskar möjligheterna att starta en Uberliknande tjänst för tvättmaskiner, där konsumenter skulle använda sina egna maskiner för att tvätta andras tvätt.

Uber är ett IT-företag som låter användare boka och betala taxiresor via en app.

Idén lanseras av vd:n Jonas Samuelson i en intervju med tidningen Financial Times, men den alternativa affärsmodellen befinner sig hittills bara på spekulationsstadiet.

– När vi tittar på ”the internet of things” och uppkopplade apparater så måste vi tänka bredare kring hur de kan användas och vad det finns för möjligheter på marknaden. Tvättmaskiner står bara still en stor del av tiden så där finns det kanske något att utforska? säger Electrolux presschef Daniel Frykholm till TT.

Läs mer:

Läs mer: ”Så tjänar du pengar på uppkopplade prylar”

Frykholm kan inte vidare specificera hur tjänsten skulle kunna fungera eller om den kan komma att riktas mot en svensk marknad.

Mer om: Electrolux Uber

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt