E-handel bra för miljön

2000-01-27 16:02  
Internethandel sparar energi och är bra för miljön. Men det förutsätter att många hushåll inom ett begränsat område handlar sina livsmedel på nätet och att transportbilen kör fullastad. Det framgår av en ny rapport från Naturvårdsverket.
 
Det går åt 3,1 TWh varje år när Sveriges hushåll transporterar hem sina livsmedel från affärer och stormarknader, enligt Naturvårdsverket. Det är ungefär lika mycket som transporterna med lastbil, båt och tåg till affärerna förbrukar.
 
Den totala energibesparingen vid e-handel blir 5-7 procent om tio procent av alla dagligvaror köps på nätet. Om hushållen handlar 50 procent på internet stiger energibesparingen till runt 30 procent, eller ungefär 1 TWh varje år. Det är mer än en fjärdedel av produktionen från den nyligen nedlagda reaktorn i Barsebäck. NyT

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt