Concorde tillbaka till Paris efter avslutade prov

2001-02-06 09:02  
Foto Pressens Bild
Den franska Concorden är nu tillbaka på Paris storflygplats Charles de Gaulle efter 15 dagars prov med simulerade däckexplosioner och åtföljande utsläpp av bränsle kring vinge och motorer. Proven har gjorts på militärflygplatsen i Istres i södra Frankrike.

Avsikten med proven har dels varit att bekräfta avgörande delar av förloppet vid haveriet den 25 juli i fjol åt haveriutredarna. Dels har teknikerna från tillverkaren EADS Frankrike, som lett proven, velat testa tekniska lösningar som utvecklats för att ytterligare skydda bränsletankar och motorer från att skadas vid däcksexplosioner.

Concorde har redan tidigare plåtar mellan tvillingmotorerna som skyddar dessa inbördes. Dessa förstärks ytterligare och vingen får också extra skydd mellan motorerna och de omgivande bränsletankarna.

Sven-Olof Carlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt