Chip – gjort av trä

2015-05-27 07:51  
Ett chip gjort nästan helt i nedbrytbart trämaterial.

TEKNIKSVEPET. Nu finns det datachip som är gjorda av trä. Här är ett urval av de senaste tekniknyheterna.

Forskare på University of Wisconsin har gett sig in på marknaden för biologiskt nedbrytbara prylar. Tillsammans med amerikanska regeringens jordbruksdepartement har de tillverkat ett chip som är nästan helt gjort av trä. Höljet som omgärdar datachip är vanligtvis inte nedbrytbart. Forskare har nu lyckats ersätta det med ett gjort av ett flexibelt träbaserat och nedbrytbart material, skriver Gizmodo.

Audi har släppt en version av sin R8 e-tron el-superbil som är självkörande. Företaget visade upp bilen på CES Asia-mässan. Fordonet beskrivs som en extremt kraftfull high tech-bil som nu alltså inte behöver styras, skriver Mashable.

Entreprenören Elon Musk och hans SpaceX får klartecken av amerikanska flygvapnet att skjuta upp militära satelliter och spionsatelliter, skriver BBC.

...ochThe Verge berättar allt du behöver veta om rymdresor.

Hyundai erbjuder Google Android Auto system i bilar, skriver BBC.

Vd:n för onlineföretaget Boxed erbjuder betald Collegeutbildning för de som arbetar i hans företag, skriver Huffington Post.Följ Ny Teknik på Facebook!Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Frida Sjödin

Mer om: Chip

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt