Bredbandschef blir ny vd för Vodafone

2005-12-14 13:19  

Det blev ingen övergång till Telenorsfären för Vodafones senaste Sverige-vd Grahame Maher. I stället tar Bredbandsbolagets finanschef och vice vd Johan Lindgren över som Vodafonechef när Telenor blir ny ägare.

Johan Lindgren.
Den norska telejätten Telenor köpte i höstas Bredbandsbolaget och nyligen också mobiloperatören Vodafones svenska verksamhet. Den sista affären är ännu inte formellt klar, det krävs godkännande från konkurrensmyndigheterna.

Nuvarande Vodafonechefen, australiensaren Grahame Mahre, som tillträdde så sent som i våras, hade gärna stannat kvar under de nya ägarna, men så blev det inte. Grahame Mahre får flytta igen och ta ett nytt jobb i Vodafonesfären.

I stället går Johan Lindgren in. Johan Lindgren är vice vd och finanschef på Bredbandsbolaget. Han jobbade innan dess på Kinneviksbolagen MTG och Metro International, samma sfär som Bredbandsbolagets vd Peder Ramel kommer ifrån.

Telenor räknar med att formellt ta över Vodafone Sweden i början av nästa år.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt