Här är priset på Tesla semi

2017-11-24 07:59  

TEKNIKSVEPET. Priset på Teslas ellastbil presenterat, Apple beviljas nytt patent och Facebook knycker från Snapchat igen.

Det var ett stort spektakel när Tesla semi presenterades för en vecka sedan. Förutom själva lastbilen presenterades även en ny sportbil. Räckvidden på Tesla semi förvånar, enligt experter som Ny Teknik pratat med.

Nu har Tesla presenterat prislappen på lastbilen. Den kommer att gå loss för 150 000 dollar stycket, runt 1,2 miljoner svenska kronor. Den billigaste typen av lastbilar som drivs av diesel kostar 100 000 dollar, skriver Techcrunch.

Apple har tagit hem ett patent på en modell av en telefon med böjbar skärm. Tekniken i patentet påminner lite om hur man öppnar och stänger en bok, skriver 9to5mac.

Facebook knycker ännu en funktion från Snapchat. Nu är det den så kallade "streak-funktionen" som lyfts in i Messenger, skriver The Verge. Det vill säga funktionen som med hjälp av emojis uppmärksammar när två användare har haft tät kommunikation under en längre tid. Ett sätt att uppmuntra användarna till att hålla konversationen i gång.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Viktor Ågren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt