Infrasight Labs ger samlad bild av företagets it

2015-06-09 16:51  

33-LISTAN. Datorer, servrar, nätverksutrustning, databaser, program. I en stor organisation finns hård- och mjukvara så det räcker till. Ett nytt verktyg ger snabb och detaljerad överblick som spar både tid och pengar.

För it-avdelningen kan det vara svårt att ha full koll på all hård- och mjukvara på ett företag. Infrasight Labs har utvecklat en smart programvara som visar exakt hur it-infrastrukturen ser ut och ger förslag på hur den kan förbättras.

Deloitte, Stora Enso och Volvo IT finns i den växande kundskaran. Efter flera års teknikutveckling är det fokus på ökad försäljning.

Infrasight erbjuder en snabb och detaljerad överblick. Det innebär i sig en tidsvinst för it-avdelningen.

– Kartan över infrastrukturen går att göra för hand, men ofta är det ett rörligt mål. Vi kan ge en ögonblicksbild som visar vilka verksamhetsnära system som påverkas av serverhallens olika komponenter och vice versa, säger Magnus Andersson, vd och en av företagets grundare.

Konkurrensen kommer framför allt från it-leverantörernas egna lösningar för övervakning.

– Men de fungerar bara mot respektive leverantörs teknik. Vår mjukvara ger en överblick av allt, i ett och samma verktyg. Tack vare helhetsbilden kan vi ge råd som baseras på hur saker och ting faktiskt hänger ihop.

Därmed kan infrastrukturen också administreras på ett mer resurseffektivt sätt. Ett exempel är säkerhetskopior av virtuella servrar där databaser körs, en situation som kräver särskilda rutiner. Problemet är att administrationsverktygen för servrarna inte vet att det körs databaser på dem. Och verktygen för databaserna kan inte se att de körs på en virtuell server. Infrasight ser däremot helheten och kan ge teknikerna mer komplett information så att de kan fatta bättre och snabbare beslut.

Infrasight Labs

Gör: Verktyg för nätverksanalys.

Ort: Malmö.

Startår: 2010.

Anställda: 5.

Omsättning 2014: 2,5 Mkr.

Riskkapital: 3 Mkr.

Huvudägare: Grundarna

Anders Thoresson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt