ANNONS FRÅN NY TEKNIK EDUCATION

Utbildningscheck ger ingenjörer möjlighet att bredda sin kompetensprofil

En nu aktuell utbildningssatsning ger ingenjörer möjlighet att stärka sin roll som ledare, chefer och affärsutvecklare och andra strategiska förmågor i gränslandet mellan teknik och affär.

Publicerad Uppdaterad

Utvecklingen av våra marknader, branscher, kompetensområden och yrkesroller går idag snabbare än någonsin tidigare. Framstegen och de ökade kompetenskrav som följer med dem gäller såklart inom olika teknikområden och tekniska landvinningar, men även för ämnesdomäner som ledarskap, management, affärsutveckling, produkt- och tjänsteutveckling och liknande.

De flesta ingenjörer känner trygghet i att de besitter god domänkunskap inom sina områden, men många känner ett behov av att vidareutveckla sin kompetens och sin förmåga utanför den direkta ingenjörsrollen. Det kan gälla exempelvis inom projektledning, agilt ledarskap och styrning, affärs- och verksamhetsutveckling, förhandlingsteknik eller annan strategisk kunskap i gränslandet mellan teknik och affär.

Kompetensutveckling är en kontinuerlig och livslång process. I takt med den allt snabbare utvecklingen och det faktum att vi arbetar allt längre, vilket skapar längre karriärer, ökar behovet av ”re-skilling” och ”up-skilling”.

För att stimulera kontinuerlig kompetensutveckling och livslångt lärande sjösätter Ny Teknik Education nu en utbildningssatsning tillsammans med fackförbundet och intresseorganisationen Sveriges Ingenjörer, där de under hösten 2021 erbjuder medlemmarna en personlig utbildningscheck på 3 000 kronor.

”Sammantaget motsvarar det en kompetensutvecklingssatsning potentiellt värd över 300 miljoner kronor öronmärka för vidareutbildning av medlemmar i Sveriges Ingenjörer. Vi hoppas verkligen att medlemmarna tar tillfället i akt och utnyttjar detta startkapital. Det är en unik och viktig utbildningssatsning som ger ingenjörer möjlighet att bredda sin kompetensprofil och glimta utanför sin direkta ingenjörsroll”, säger Christian Helgesson som är vd för Ny Teknik Education.

”Många ingenjörer ser möjligheter att utveckla sin karriär i chefs- eller ledarskapsroller eller inom fält som affärsutveckling eller produktledning. Syftet med den här satsningen är att ge våra medlemmar tillgång till en bredare palett av utbildningar och en grundplåt för att komma i gång” säger Annika Prine, projektledare på Sveriges Ingenjörer.

Utbildningssatsningen löper i ett första skede under hösten 2021 och medlemmarna får en personlig utbildningscheck från Sveriges Ingenjörer under augusti och september. Utbildningschecken gäller för valfri utbildning hos Ny Teknik Education med genomförande under hösten 2021.

Läs mer på Ny Teknik Educations kampanjsida här.

Du som medlem i Sveriges Ingenjörer hittar koden på Mina sidor på sverigesingenjörer.se. Logga enkelt in med BankId.

Annonsinformation

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se