ANNONS FRÅN DUSTCONTROL

Så bidrar Dustcontrol till ökad produktivitet och en mer hälsosam arbetsmiljö för sina kunder

Dustcontrol arbetar enligt konceptet ”Healthy Business” och tar ett helhetsgrepp kring hållbarhet hela vägen i leverantörskedjan.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Dustcontrol utvecklar och säljer produkter och specialanpassade lösningar som skapar en renare arbetsmiljö genom att suga upp damm och andra föroreningar som uppstår vid olika typer av tillverkning eller arbete.

Huvudprodukterna är mobila stoftavskiljare och stationära centralsuganläggningar.

Fredrik Wangler, Global Försäljningschef Industri på Dustcontrol.

– När man fångar upp damm, partiklar och ångor redan vid källan skapas inte bara en hälsosam arbetsmiljö. Det bidrar också till effektivare processer med minskat behov av städning, minskat maskinslitage och högre produktkvalitet, säger Fredrik Wangler, Global Försäljningschef Industri på Dustcontrol.

Detta gäller i många branscher, som till exempel verkstad, livsmedel och läkemedel, där det skapas oönskade restprodukter vid produktionen.

Dustcontrol bidrar till friskare medarbetare

Dustcontrol startades för femtio år sedan efter att grundarna kommit på en lösning att suga bort stendamm i samband med bergsborrning utan att utrustningen var i vägen för arbetaren.

– Detta var en förutsättning för att kunna arbeta effektivt utan att riskera att drabbas av silikos, KOL eller lungcancer. Baserad på samma grundtanke, att ta bort det farliga dammet vid källan, har vi fortsatt att bygga maskiner och system för att lösa dammproblem inom flera branscher, säger Fredrik Wangler.

I dag sträcker sig engagemanget för hållbarhet långt ner i leverantörs- och produktionsledet. Maskinerna förbättras ständigt med avseende på prestanda och energiförbrukning. Man har till exempel implementerat behovsstyrning på de flesta maskiner så att de inte går på tomgång.

Dustcontrol skräddarsyr lösningar

Genom att skräddarsy sugkåporna, de munstycken som suger in dammet vid källan, minskar energiförbrukningen rejält.

– Då behöver en betydligt mindre mängd luft sugas bort. Det leder till en mindre mängd luft som måste kompenseras och värmas upp via ventilationssystemet. Här är Dustcontrol unika med ett stort sortiment av anpassade sugkåpor samt möjligheten att skräddarsy dem för olika maskiner, säger han.

Genom åren har Dustcontrol kunnat hjälpa många företag med att förbättra sin verksamhet, inte minst gällande hållbarhet.

– Utan att nämna några specifika företagsnamn så har vi byggt lösningar för att minska mängden giftigt kobolt i blodet hos arbetare inom verktygsindustrin. Vi har fått bagare att kunna fortsätta med sin verksamhet trots att de efter att tidigare ha arbetat utan utsugssystem blivit allergiska mot mjöldamm, avslutar Fredrik Wangler.

Om Dustcontrol

Med vår expertis inom mobila stoftavskiljare och stationära centralsuganläggningar, hjälper Dustcontrol företag över hela världen att öka effektiviteten i sin produktion och förbättra produktionskvaliteten. Vi strävar också efter att skapa en sundare arbetsmiljö genom att effektivt avlägsna damm och andra skadliga föroreningar.

Läs mer på: www.dustcontrol.se/