ANNONS FRÅN HÖRMANN SVENSKA AB

Hörmann sätter säkerheten först

För Hörmann-gruppen har kvalitet, hållbarhet och säkerhet varit ledorden i decennier vid tillverkning av villa- och industriportar. Nu tar företaget nästa steg i produktutvecklingen och presenterar säkerhetsklassade, moderna pollare.

Publicerad Uppdaterad

Som ledande leverantör på marknaden för portar, dörrar och drivenheter är det ingen slump att Hörmann ligger i framkant gällande innovativa produkter och lösningar. Merparten av företagets försäljning är villa- och industriportar, där portar för logistikcenter har fått ett ordentligt uppsving i och med pandemin.

– Efterfrågan kring våra produkter ökar i och med att e-handeln växer och har vuxit frekvent under pandemin. Det byggs allt fler logistikcenter och efterfrågan av våra produkter för det ändamålet ökar, säger Richard Thomsen, vd på Hörmann.

Nu utvecklar Hörmann produktkatalogen genom det senaste tillskottet pollare – det moderna fordonshindret med många användningsmöjligheter. Hörmanns pollare gör det möjligt med en flexibel och samtidigt tillförlitlig reglering av infart och genomfart.

– Pollare är en marknad som har ett uppdämt behov, inte minst sett för att kunna skydda mot terrordåd. De fungerar också utmärkt om man vill spärra av vissa delar av vägar och vid specifika tider genom automatiska pollare, säger Richard Thomsen.

Hörmanns fordonshinder utmärker sig genom en kompakt och flexibel montering och kan, beroende på modell, i nödfall köras upp på bara 1,5 sekunder. Richard Thomsen förklarar att pollarna är fastgjutna med betong och är betydligt säkrare än betongsuggor.

– En betongsugga kan man flytta på med ett fordon, men det går inte med en säkerhetsklassad pollare. Våra produkter är trygga och säkra.

Hörmann erbjuder dessutom portabla fordonshinder, så kallade Oktablock, där produktens användningsområde är till för bland annat tillfälliga avspärrningar för fordonstrafik.

Dessa kräver inget markarbete utan placeras på befintlig hårdgjord markyta. Oktablock klarar kraschtester som PAS68 och är ett säkrare alternativ till betongsuggor och stängsel.

– De är till exempel estetiskt snyggare och mer flexibla eftersom man fortsatt kan ha gång- och cykeltrafik genom avspärrningar, men framförallt ökar säkerheten med Oktablock. Vi har fått fint genomslag med men tyvärr bromsar pandemin oss. I och med att det inte är några tillställningar är det heller inget folk i rörelse. Men, vi tror på sikt att våra produkter kommer att få ett uppsving och göra skillnad säkerhetsmässigt, säger Richard Thomsen.

Annonsinformation

Hörmann Svenska AB grundades 1997 och är en del av Hörmann KG, en av Europas största leverantör och tillverkare av portar, portmotorer och dörrar. I dag är det cirka 140 anställda på företaget som är en av Sveriges ledande leverantörer av portlösningar till villa och industri. Huvudkontor och lager ligger placerat i logistiknavet Örebro.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se