ANNONS FRÅN STONERIDGE ELECTRONICS

Här är systemet som minskar bränsleförbrukningen och ger föraren bättre sikt

Förbättrad sikt och lägre bränsleförbrukning med MirrorEye®

Det har hänt mycket i fordonsindustrin under de senaste åren. En som har varit med och sett hur digitaliseringen har påverkat branschen är Kent Pålsson, produktchef och ingenjör på Stoneridge Electronics.

Publicerad Uppdaterad

Kent Pålsson, ingenjör och produktchef, började arbeta på komponentleverantören Berifors för 22 år sedan. I början av 2000-talet blev de en del Stoneridge – och idag går de under namnet Stoneridge Electronics.

– Jag har sett hur vi har gått från att vara ett ganska litet svenskt privatägt bolag till att bli en integrerad del av den amerikanska Stoneridge-koncernen med en global marknad, säger han.

Stoneridge Electronics har en global utveckling, men kontoret och huvudutvecklingen ligger i Stockholm. Fabriken för den europeiska marknaden finns i Örebro. Deras kunder är de stora lastbilstillverkarna som till exempel Scania, Volvo och Daimler.

– Till dessa kunder utvecklar och producerar vi komponenter och system. Våra produkter löser deras utmaningar med bränslebesparing samt förbättrar säkerheten kring tunga fordon, säger Kent Pålsson.

Han nämner MirrorEye som ett exempel. Systemet minskar bland annat bränsleförbrukningen och ger föraren bättre sikt. De har även en färdskrivare som ser till att kör- och vilotider uppfylls. 

– Våra produkter blir allt mer komplexa med högre systemnivå där vi levererar större delar. Vi jobbar bland annat med teknik inom avancerad bild- och grafikhantering, functional safety och cyber security, säger Kent Pålsson.

Det finns flera faktorer till varför Kent Pålsson har valt att stanna kvar i bolaget.

– Vi är fortfarande med i hela produktlivscykeln från koncept och idé till produktion och efterproduktion. Det har inte förändrats fast vi är en del av en global koncern. Jag kan även se produkter som jag har varit med att tagit fram på lastbilar i trafiken, säger han.

Kent Pålsson nämner även den tekniska utvecklingen i branschen. Det är inte alla som får vara med om den resa som han har gjort tack vare digitaliseringen.

– Vi måste hela tiden vara på tårna. Man får komma med egna idéer och vi ligger i framkant i branschen trots att vi är ett litet bolag om man jämför med våra konkurrenter, säger han.

Just nu letar Stoneridge Electronics efter ingenjörer som vill vara med på resan.

– Hos oss får du arbeta med den senaste tekniken. Vi har även väldigt kul på jobbet. Det är roligt att arbeta i ett bolag som växer och har en positiv anda, säger Kent Pålsson.

Är du också intresserad av det innovativa systemet MirrorEye? Läs mer här!

Annonsinformation

Stoneridge Inc. designar och tillverkar avancerade elektriska och elektroniska system, komponenter och moduler. Främst för bilar, kommersiella fordon, motorcyklar, jordbruks- och terrängfordon. Stoneridge är väl positionerat för att möta mobilitetsindustrins globala behov och erbjuder lösningar som driver fordonets intelligens, ökar bränsleeffektiviteten dramatiskt, minskar utsläppen och förbättrar säkerheten för fordon, last och förare. Stoneridge, är redo att ta sig an din nästa fordonsutmaning.

Här kan du läsa mer om Stoneridge.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se