ANNONS FRÅN SCHAEFFLER

Hållbart partnerskap för en grönare framtid: Schaeffler och H2 Green Steel intensifierar sitt samarbete

Grönt stål är nyckeln till att göra Schaefflers leveranskedja klimatneutral fram till år 2040.

Det globala rörelseteknologiföretaget Schaeffler har beslutat att intensifiera sitt redan nära samarbete med det svenska uppstartsbolaget H2 Green Steel. De två företagen beslutade detta i samband med en nyligen genomförd finansieringsrunda, där Schaeffler beslutade att investera ytterligare 65 miljoner euro.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. Vid eventuella synpunkter, vänligen vänd dig till annonsören.

Investering i en hållbarare stålproduktion

– Vårt samarbete med H2 Green Steel är ett betydande steg i rätt riktning i vår hållbarhets-färdplan. Både Schaeffler och H2 Green Steel är pionjärer med stor innovationskraft, och nu synkroniserar vi dessa styrkor ännu mer genom att intensifiera vårt partnerskap med ytterligare en investering på 65 miljoner euro, vilket är en betydande ökning som tar vårt totala innehav till 100 miljoner euro. Detta markerar en tredje pelare i vårt samarbete, utöver vårt strategiska teknologipartnerskap och vårt inköpsavtal, säger Erik Askensjö, Managing Director på Schaeffler Sverige.

Erik Askensjö, Managing director, Schaeffler Sverige.

– Denna investering visar vårt engagemang för H2 Green Steels uppdrag att producera grönt stål med upp till 95 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med konventionellt stål. Som en strategisk teknologipartner kommer vi att utnyttja vår expertis för att hjälpa till att utveckla nya stålprodukter, som exempelvis grönt e-stål, som även kan kallas magnetstål, och som används i elektromagnetiska enheter som motorer, generatorer och transformatorer i elfordon. Vi kommer också att samarbeta för att hitta innovativa tillämpningar för hållbara rullningslagerlösningar inom produktionen och öka effektiviteten genom högkvalitativa komponenter och integrerad tillståndsövervakning.

Ett steg mot klimatneutralitet

Schaeffler strävar efter det övergripande målet att vara helt klimatneutrala till 2040. Fram till 2030 har företaget som mål att uppnå klimatneutralitet i sina egna produktionsprocesser och minska utsläppen från sin leveranskedja med 25 procent. För att uppnå dessa ambitiösa mål fokuserar Schaeffler systematiskt på att dekarbonisera de material de använder mest, inklusive framför allt stål. Varje arbetsdag bearbetar företaget stål motsvarande ett Eiffeltorn - någonstans över 7 000 ton. Fördelen med det gröna stålet som köps från H2 Green Steel är att det har upp till 95 procent mindre ”inbyggda” koldioxidutsläpp än konventionellt stål som produceras via masugnsmetoden. Det understryker att samarbetet med H2 Green Steel är en viktig nyckel för att dekarbonisera Schaefflers leveranskedja. Det är en hållbar, långsiktig investering inom denna materialkategori som är avgörande för företagets verksamhet.

– Tillsammans med H2 Green Steel gör vi en betydande insats för att omvandla stålindustrin. Vårt mål är att minska koldioxidutsläppen och driva innovation. Vi tror på kraften av starka partnerskap för att åstadkomma förändring och uppnå hållbarhet i hela värdekedjan. Vi ser fram emot den positiva påverkan detta partnerskap kan ha och ser fram emot resan som ligger framför oss, avslutar Erik Askensjö.

Schaeffler och H2 Green Steel intensifierar samarbetet | Pressmeddelanden | Schaeffler Sverige