ANNONS FRÅN FLIR SYSTEMS AB

FLIR: “Vi har tagit oss igenom många teknikskiften”

Sara Haack, produktchef på FLIR, är veckans gäst i karriärpodden Work at X. Teknikjournalisten Elin Häggberg pratar med henne om bland annat AI, företagets spännande utveckling och hur FLIR bidrar till att minska spridningen av det nya coronaviruset.

Publicerad Uppdaterad

FLIR Systems är ett världsledande företag som har mer än femtio års erfarenhet av värmekameror och IR-teknologi. Det är ett globalt företag med kontor över hela världen och på det svenska kontoret i Täby utanför Stockholm har de hela värdekedjan, från utveckling till tillverkning och distribution. Sara Haack har jobbat här sedan 2013 och idag ligger hennes fokus på deras digitala lösningar.

– Det är ett företag som påverkar vårt samhälle och värld på ett otroligt positivt sätt. Ett aktuellt exempel är ju det nya coronaviruset där våra kameror används på flygplatser för att screena stora folkmassor, hitta avvikande temperaturer och bidra till att minska spridningen av viruset, berättar Sara Haack i podden.

Utöver detta pratar de också om hur FLIR jobbar för att utveckla sina kameror med AI och beslutsstöd, hur de tagit sig igenom ett flertal teknikskiften sedan start och hur deras produkter motverkar tjuvskytte i Kenya.

Detta och mycket mer får du höra i veckans avsnitt av Work at X. Lyssna på avsnittet med FLIR, och alla andra avsnitt, här.

Fakta

Work at X är podden för alla ingenjörer och ingenjörsstudenter som letar efter den perfekta arbetsgivaren. I varje avsnitt möter programledaren och teknikjournalisten Elin Häggberg ett nytt företag som berättar om hur de står ut i konkurrensen om arbetskraften. Work at X produceras av contentbyrån Borg & Owilli. Det här avsnittet görs i samarbete med FLIR.