ANNONS FRÅN TREND MICRO

Cybersäkerhet i fokus för bankers förhindrande av datastöld och penningtvätt

Cyberkriminellas metoder för att attackera banker och finansiella institutioner har utvecklats i samma takt som den globala digitaliseringen eskalerat.

Publicerad Uppdaterad

Vad behöver bank- och finansbranschen göra för att ligga steget före de cyberkriminella? Vilka metoder använder cyberkriminella för att komma åt banker och hur kan de stoppas?

(LADDA NER WHITEPAPER - SE FORMULÄR I SLUTET AV ARTIKELN)

Banker hanterar personlig data inte enbart för att det krävs för själva affärsverksamheten, utan även för allt det analysarbete som läggs på kundkännedom och för att förhindra penningtvätt och finansiering av kriminell verksamhet. En utmaning för banker och finansiella institutioner är att deras transaktionsverksamhet ställer väldigt höga krav på tillgänglighet samtidigt som kraven på konfidentialitet och dataskydd är extra höga. Internetbanker, betalningar, tradingsystem och annat måste fungera på ett snabbt och smidigt sätt, men den data som behövs för denna verksamhet måste samtidigt skyddas extra mycket, vilket kan innebära en utmaning för tillgängligheten.

Men att tumma på säkerheten för ökad tillgänglighet är riskfullt. Framgångsrika cyberattacker kan bli väldigt dyra för banker och finansiella institutioner, med tanke på de extra höga GDPR-kraven, som i sin tur innebär höga böter. Samma gäller vid lyckade försök till penningtvätt.

I detta whitepaper från Trend Micro finner du information om de metoder som cyberkriminella använder för att attackera banker. Genom specifika exempel på attacker som genomförts mot olika banker under de senaste åren, och de svagheter i bankernas säkerhet som cyberkriminella utnyttjat, ger Trend Micro vägledning kring hur attacker behöver hanteras och förebyggas.

(Skulle du mot förmodan inte se beställningsformuläret, testa att uppdatera sidan. Windows: F5. Mac: Cmd+R.)

Annonsinformation:

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till brandarena@nyteknikgroup.se.