Skapa smarta album med Google

2016-03-23 11:58  
Ur en stor mängd bilder väljer Google Photos ut de bästa och skapar ett album. Foto: Google

Med en ny funktion i bildtjänsten Google Photos skapas automatiska semesteralbum som till och med visar resan på en karta.

Google Photo är en bildtjänst som finns både på webben och som mobilappar. Den har på mindre än ett år fått fler än 100 miljoner aktiva månatliga användare och har nu fått ett nytt verktyg, skriver Google.

Det skapar ett fotoalbum automatiskt av en stor mängd osorterade bilder och videor som redigeras ihop till ett snyggt album. Via algoritmer väljs de ”bästa” bilderna och videorna ut för att forma albumet. Verktyget kan även sortera in bilderna i rätt tidsordning och delvis avgöra var bilderna är tagna även då de inte är geotaggade. Det görs via en jämförelse med bilder av 255 000 landmärken som Google katalogiserat. Då kan bilderna även förses med etiketter som berättar var motivet finns.

Med hjälp av informationen om var och när bilderna är tagna skapar det nya verktyget dessutom en karta över semesterns färdvägar.

Jan Melin

Mer om: Fotoalbum

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer