Minikamera för mörkerfilmning

2013-04-03 15:10  
Infraröda lysdioder gör att minikameran kan fota och filma i mörker. Foto: JTT

Chobi Cam Pro 3 sägs vara världens minsta videokamera som kan filma och fota i totalt mörker.

Med hjälp av fem infraröda lysdioder runt objektivet filmar och fotar den här kameran i mörker. Med bredden 45 mm och vikten 41 gram sägs den vara världens minsta kamera som har denna funktion.

Enligt den japanska säljaren JTT är Chobi Cam Pro 3 främst en leksak men på papperet ser bildspecifikationerna ut att vara hyfsade. Max videostorlek är 1 920 x 1 080 pixlar och stillbildsformatet 4 032 x 3 024.

På en batteriuppladdning klarar kameran av att filma i 45 minuter. Med tända lysdioder minskar den tiden med omkring tio minuter.

En begränsning är lampornas relativt låga effekt som gör att maxavstånd vid mörkerfilmning bara är omkring en meter.

För lagringen används micro SDHC-kort och anslutningen till dator görs via USB 2.0. I Japan säljs kameran för motsvarande 350 kronor.

Video filmad i mörker:

<iframe width="468" height="264" src="http://www.youtube.com/embed/vwdVOFscY_o?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer