Ikeas nya pryl ”Sjömärke” laddar trådlöst genom nästan alla bord

2021-09-21 11:21  

Laddaren ”Sjömärke” ger nytt liv åt ditt gamla bord – så länge det är av plast eller trä. Så mycket kommer laddaren att kosta i Sverige.

(Artikeln har uppdaterats med prisuppgifter)

Möbeljätten Ikea har haft trådlösa Qi-laddare i flera år. I sortimentet finns både bordsplacerade laddningsplattor och laddare som har byggts in i arbetslampor.

Nu breddar Ikea utbudet med en ny laddare kallad "Sjömärke". Prylen använder samma Qi-standard för induktionsladdning, men används på ett helt annat sätt.

Laddaren, som är nära 18 centimeter gånger 7,6 centimeter stor, är byggd i aluminium och plast och skruvas eller limmas fast under en bordsskiva. Så länge bordet är tillverkad av antingen trä eller plast kan Sjömärke överföra laddningen till den mottagande enheten - förutsatt att bordsskivan inte är tjockare än drygt två centimeter. 

Laddaren "Sjömärke". Foto: Ikea

Laddaren "Sjömärke" släpps i Sverige 1 oktober, och kommer då att kosta 349 kronor, bekräftar Ikea i ett mejl till Ny Teknik.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer