Efter skärmskandalen: Samsung återkallar alla Galaxy Fold

2019-04-23 09:59  
Samsung Galaxy Fold. Foto: Kelvin Chan/TT

Samsung ska gå till roten med problemen med nya vikbara Galaxy Fold. Nu ska alla recensionsexemplar skickas tillbaka.

Uppdatering: den svenska pressvisningen för Galaxy Fold, som skulle ha ägt rum senare den här veckan, har ställts in. I ett mejl till Ny Teknik skriver Wenderfalck, som sköter Samsungs kommunikation i Sverige, att ”vi kommer att behöva skjuta på demo-tillfället”. ”Vi kommer att återkomma med mer information inom kort.”

 

Vikbara mobiltelefoner är framtiden, har Samsungchefen DJ Koh sagt. Mobilen som skulle bana väg för framtiden, Galaxy Fold, skulle klara av att vikas över 200 000 gånger, enligt bolaget. Men recensionsexemplaren speglar inte detta. Tvärtom.

Flera medier har rapporterat om trasiga telefoner, om exemplar där halva huvudskärmen blinkar febrilt, där skärmen låser sig, blir svart eller fått en mystisk utbuktning efter bara ett par dagars användning.

Samsung har redan skjutit upp lanseringen av den nya ”banbrytande” mobilen, som från början skulle släppas i Sverige den tredje maj.

Läs mer: Katastrof för Samsung – trasiga skärmar på vikbara Galaxy Fold

Nu meddelar en källa för nyhetsbyrån Reuters att Samsung återkallar alla recensionsexemplar av telefonen. Skälet ska vara att bolaget vill gå till botten med uppgifterna om trasiga skärmar och undersöka problemen på egen hand. Men den sydkoreanska mobiljätten har själv inte velat kommentera uppgifterna.

Inget nytt lanseringsdatum kommunicerat

I vissa fall ska bristerna med den nya mobiltelefonen handla om att man har dragit av en skärmfilm som inte ska tas bort.

– Det är en katastrof att Samsung har skickat provexemplar till recensenter utan tydliga instruktioner för hur de ska hantera enheten, och att bolaget behöver fixa skärmflimmer, säger analytikern Kim Youn-woo på SK Securities till Reuters.

Läs mer: ”Vikbara telefoner är bara en modefluga”

Hur försenad nya Galaxy Fold blir står inte klart. Samsung har inte gett något nytt lanseringsdatum, men har mejlat förköpskunder och informerat dessa om att de kommer få ny information om två veckor.

En anonym Samsung-anställd uppger för Reuters att det positiva med det hela är att bolaget nu har chansen att åtgärda problemen innan mobilen börjar säljas brett.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer