Bygg England som 3d-modell i Minecraft

2015-10-19 13:39  
Med höjddata som nu släppts fri kan man 3d-modellera England i Minecraft. Foto: British Geological Survey

Nu finns England i form av 3d-filer som kan bygga landet i Minecraft.

Den brittiska myndigheten Environment Agency har släppt höjddata för nästan hela England fritt för nedladdning. Filerna kan användas för att bygga realistiska 3d-modeller av landet som kan användas av såväl forskare som privatpersoner. Då kan de som använder Minecraft bygga upp delar av eller hela England i sitt spel, skriver Environment Agency i sin blogg.

Och det var bland annat efter önskemål från Minecraftspelarna som den brittiska myndigheten släppte sina 3d-data fria, skriver Gizmodo.

Filerna som nu finns för nedladdning är i form av så kallad LIDAR-data där flygplan mätt upp terrängen i tre dimensioner med laser vilket resulterat i en datamängd på 11 terabyte. Upplösningen i filerna som släppts fria är två meter vilket gör att man kan skapa ganska detaljerade landskapsmodeller i exempelvis Minecraft.

En beskrivning av hur filerna laddas ner och hanteras finns på sajten The Dirt Doctors.

Jan Melin

Mer om: Minecraft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer