Bygg en 3d-skrivare av Lego

2013-08-02 11:07  
Legobot 3D skrivet ut föremål med smältlim. Foto: Mastermind

Med legobitar, en limpistol och en motor från en videokamera kan man bygga en billig 3d-skrivare. Beskrivningen kan laddas hem från nätet.

Signaturen Mastermind är en ung amerikansk teknolog som drömt om en 3d-skrivare. Men som fattig student har han inte råd att köpa någon.

Så han byggde en av Lego, skriver han på projektets webbplats där man kan hämta en komplett beskrivning av hur bygget går till.

Vid sidan av legobitarna behövs även en liten motor som Mastermind hämtade från en kasserad vhs-kamera plus en limpistol.

Där ligger svagheten i legoskrivaren. Istället för smält plast skriver Mastermind ut med smältlim som inte alls ger den kvalitet som kommersiella skrivare erbjuder.

"Så jag ser min Legobot mer som en prototyp än en färdig produkt", skriver Mastermind.

Men han planerar många förbättringar och ska testa att använda någon typ av vax eller plast för att få bättre och mer beständiga utskrifter.

<iframe width="468" height="264" src="http://www.youtube.com/embed/1IsR-GGL8-g?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Mer om: 3D-skrivare Lego

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer