Därför vill britter ha förbud mot kramar på jobbet

2019-04-29 16:03  
Foto: Paul Bradbury

Många britter vill se ett förbud för kramar och pussar på jobbet. Det visar en undersökning bland 2000 anställda i Storbritannien.

Att hälsa på varandra genom kramar och oväntade kindpussar kan skapa förvirring och stress på brittiska arbetsplatser, visar undersökningen som gjorts av jobbsajten Totaljobs.

En tredjedel av de tillfrågade medarbetarna uppger att de känt sig påverkade av obekväma hälsningar, och 25 procent säger att de undviker kollegor eller kunder på grund av deras sätt att hälsa.

Undersökningen visar också att tre av fyra anställda skulle ställa sig positiva till ett förbud mot fysisk kontakt på arbetsplatsen.

− Oavsett om det rör sig om en oönskad kram eller en kindpuss vid olämpligt tillfälle, visar vår undersökning att hälsningar på jobbet kan bli obehagliga och påverka trivsel och produktivitet, säger Totaljobs marknadschef Alexandra Sydney i en artikel i brittiska tidningen The Telegraph.

Läs mer: Fem enkla knep – så säger du nej till krävande kolleger

Att så många anställda undviker kollegor eller kunder enbart på grund av hälsningarna visar ett behov av tydliga gränser för att man ska känna sig bekväm och må bra på arbetsplatsen, menar Alexandra Sydney.

− Därför kräver mer än två tredjedelar av de anställda tydligare riktlinjer för hur mycket kontakt och hälsningar som förekommer på arbetsplatsen, säger hon i The Telegraph.

Charlotte Delaryd

Mer om: Karriärtips

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt