Årets IT-tjej vill ha IT-debatt

2010-03-19 09:33  
Anne-Marie Liljekvist

Utmärkelsen Årets IT-tjej gick även i år till en Chalmerist: Anne-Marie Liljekvist, 23. Hon älskar problemlösning och att upptäcka vilka möjligheter it skapar för människor.

Utmärkelsen har instiftats av Microsoft för att inspirera tjejer att söka sig till IT-branschen, vilket är omvittnat knepigt. Anne-Marie Liljekvist, som går sista året på Chalmers, har varit en av tre tjejer och 60 killar.

– Som årets IT-tjej hoppas jag få upp en debatt kring IT och skapa en bredare bild av vad IT är och kan vara. Jag tror att många unga idag, både killar och tjejer, inte riktigt förstår hur oerhört spännande och intressant IT kan vara - även för dem. Det måste vi ändra på, säger Anne-Marie Liljekvist till Microsoft, som överlämnade priset på galan Universum Awards i veckan.

– Jag blev både överraskad och riktigt, riktigt glad för denna utmärkelse. Det öppnas en massa nya dörrar för mig och jag ser detta som en ovärderlig chans att kunna inspirera andra unga tjejer ännu mer, säger Ann-Marie Liljekvist till Microsoft.

Elisabeth Vene

Mer om: IT-tjej

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer