Värda en plats i solen

2013-10-21 11:59  

(Uppdaterad). Mikael Öhrén, vice vd på företaget och sajtverktyget Hemsida24, har skickat medarbetarna till spanska solkusten. Och drömmer om Hawaii.

Ni har tagit era medarbetare till spanska Solkusten så att de kan jobba därifrån under hela oktober. Är medarbetarna värda det?

-Utan tvekan. Våra medarbetare är det viktigaste vi har.

Hur ser en arbetsdag på Solkusten ut?

-Jag har själv inte varit där ännu, men av medarbetare har jag bland annat hört det är skönt att gå upp tidigt och sluta tidigt, för att kunna gå till stranden. Under lunchen badar man i poolen eller tar en kort springtur. Jag hör också att det ger en större sammanhållning och en chans att koppla bort vardagen.

Det här är inte första gången som företaget tar sina medarbetare på en gemensam jobbresa. I två år har det halmstadsbaserade företaget med tretton anställda flyttat sin verksamhet till Tylösand under några veckor.

-Det började med att jag läst om företag i Kalifornien som hyr villor som de jobbar ifrån. Då kom jag och medgrundaren samt vd:n Ludvig Granberg på idén att hyra en villa vid havet i Tylösand. Men nu var det dags att göra något nytt och då dök denna idé upp.

Företaget betalar flygresan och boendet. För att kompensera den förmånsskatt som uppstår betalas lite extra i lön den månaden.

Har ni märkt av något mervärde av resorna?

-Jag och Ludvig gör detta för att vi tror att det ytterligare kan förstärka den positiva stämningen på kontoret. Ärligt talat så tänker jag själv på hur jag som anställd skulle vilja ha det på min arbetsplats. Och så gör vi det så, helt enkelt. Ett resultat har blivit att många medarbetare flitigt berättat om Hemsida24 och sin vardag i Spanien. Det skapar självklart en positiv bild av oss.

Hur gör man med anhöriga, som barn eller sambos?

-Vi har varit flexibla med hur lång tid man är borta, och det har således varit upp till var och en att lösa. Det har inte varit något problem.

Hamnar de som inte vill eller kan åka med utanför?

-Det är bara en som valt att inte åka med och hon ville helst stanna hemma ändå.

Har du några drömresmål med kollegerna framöver?

-Vi har just nu Hawaii-tema på kontoret. Så ja, Hawaii hade ju varit trevligt!

Stefan Nordberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap