Barn skapar skillnader i karriärmöjlighet

2017-02-22 10:35  
Foto: Alamy

Fler går ner i tid, låter bli att söka nytt jobb och missgynnas i lönesättningen. Kvinnor står tillbaka betydligt mer än männen i sina karriärer till följd av föräldraskapet.

Att kvinnor tar större delen av ansvaret för barnen kanske inte slår världen med häpnad. Men skillnaderna är också stora i hur barnaåren slår mot karriärmöjligheterna.

Nästan hälften av kvinnorna går ner i arbetstid när de blir föräldrar medan bara en av fem män gör det, visar en undersökning från fackförbundet Unionen som bygger på svar från 2 046 privatanställda tjänstemän med barn upp till elva år.

Fyra av tio kvinnor säger att de låter bli att söka nytt jobb av skäl som hänger ihop med mammarollen. 25 procent av papporna svarar samma sak. Undersökningen visar också att 25 procent av de kvinnliga föräldrarna inte ingick i lönerevisionen på samma sätt som övriga, medan detta bara drabbade åtta procent av männen.

Läs mer i expertguiden:

Läs mer: Planera din föräldraledighet

Sammantaget anser var tredje (33 procent) kvinna att barnafödandet försämrat karriärmöjligheten negativt. 13 procent av männen säger samma sak.

– De får sämre möjligheter till karriär- och löneutveckling. Att arbetslivet är föräldravänligt är en av de viktigaste förutsättningarna för att det ska kunna bli jämställt, säger Unionens ordförande Martin Linder.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap