Volvo visar eldriven C30

2009-09-17 15:12  

Volvo C30 BEV kallas den, en helt eldriven version av Volvos minsta modell, där tillägget står för Battery Electric Vehicle.

Ett fåtal prototyper av C30 BEV har byggts för att testas vid sidan av de laddhybrider som Volvo också utvecklar för planerad marknadsintroduktion 2012.

Men C30 BEV saknar laddhybridens förbränningsmotor, den är en ren elbil. Litiumjonbatteriet har relativt hög kapacitet, 24 kWh, och ska kunna laddas över en 16 A-uttag på åtta timmar. Räckvidden anges till 150 km.

Uppgifter om elmotorns effekt, vem som är batterileverantör, eventuellt pris och introduktionsår för en helt eldriven bil vill Bo Larsen hos Volvo inte ge. Han säger till Ny Teknik att utvecklingen på batterisidan är dramatisk och att det vore dumt att i dagsläget lämna ut några uppgifter om pris och prestanda som ändå kommer att ändras när elbilen senare kommer i produktion.

Toppfarten anges i alla fall till 130 km/h och accelerationen 0-100 km/h klaras under 11 sekunder.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt