Volvo satsar på hemkört – till din bil

2015-11-24 06:23  
Foto: Volvo

Hemkört, fast till bilen. Det är principen för en ny app från Volvo Cars. Bilägaren beställer varor – och får dem levererade till bilen utan att själv behöva vara närvarande.

– Transportören får en engångskod som används för att öppna en specifik bil vid ett särskilt tillfälle. När bilen stängs är koden förbrukad, säger Björn Annwall, marknads- och försäljningschef på Volvo Cars.

En given förutsättning är förstås att både bilen och företaget man handlar hos är anslutna till app-tjänsten. Funktionen som fjärröppnar bilen finns redan.

Man måste inte veta i förväg exakt var bilen kommer att stå parkerad. Appen kan leta rätt på fordonet inom ett givet område – till exempel Storgöteborg, där tjänsten lanseras i ett första steg. Men man bör tänka på att inte ställa kärran i ett låst garage eller bakom grindar.

Postnord är leverantör i samarbete med Volvo.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL