Regeringen: Inga tyska ubåtar

2014-04-09 15:25  

Stockholm (TT). Sedan förhandlingarna havererat mellan Försvarets materialverk (FMV) och tyska stålkoncernen Thyssen Krupp om nyproduktion och modifiering av ubåtar, meddelar nu regeringen att man inte kommer längre.

– Vi informerar nu riksdagen om att vi inte kommer vidare med kontraktsförhandlingen med den tyska industrin, säger försvarsminister Karin Enström (M) i samband med regeringens vårbudget.

"För att tillgodose Försvarsmaktens behov bedömer regeringen att en ny industriell lösning är nödvändig och att en konstruktionsöversyn av nästa generations ubåt bör genomföras för att säkerställa svensk ubåtsförmåga", skriver regeringen.

– Ambitionen står fast att vi ska hitta en lösning så fort som möjligt, säger Enström.

Kockums, som ägs av Thyssen Krupp, har som Ny Teknik tidigare skrivit drabbats av personalflykt till Saab. FMV utreder om Saab i stället kan ta ordern.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt