Nya batteriet ska ta dig 80 mil med två snabbladningar på vägen

2020-10-28 10:05  
Rendering av en fabrik som nu byggs i Georgia. Foto: SK Innovation

Sydkoreanska SKI:s nya batteriteknik står eventuellt klar redan i år. Battericellerna som snabbladdar ska göra en resa på 80 mil möjlig med två 10-minutersladdningar längs vägen.

Artikeln är uppdaterad

Den sydkoreanska batteritillverkaren SK Innovation har redan fått en rad tunga bilkoncerner som kunder, bland annat Daimler AG, Hyundai och Baic. Även Volkswagens modell ID.4 samt den elektrifierade versionen av Fords långvariga kassako, pickupen F-150 Electric, får SKI-celler.

Batterierna ska tillverkas vid bolagets två fabriker som nu byggs i USA – med en sammantagen kapacitet för att tillverka celler till 300 000 fordon per år.

Nu är bolaget på väg att ta ett stort tekniskt språng som de själva tror kan öka antalet elbilar på vägarna.Under en batterikonferens i Sydkorea avslöjade SKI att de håller på att utveckla celler som kan snabbladdas och göra en resa på 80 mil möjlig, om man gör två 10-minutersladdningar längs vägen. Det rapporterar Green Car Reports.

Läs mer: Tidigare Volvoingenjören är med och formar utmanaren Lucid

Enligt tillverkaren kan utvecklingen av de nya cellerna vara avslutad redan under slutet av det här året, alternativt som senast under det första halvåret 2021. Företaget har inte avslöjat hur batterikemin ser ut.

Uppdaterad: I en tidigare version stod att batteriet ska kunna snabbladdas för att ge 80 mils räckvidd på 20 minuter.

John Edgren

Mer om: Batterier Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt