Digitalisering

Scannern slukar alla dina papper i farten

Scanna teckningar att mejla till mormor? Inga problem. Birk Wirgén Appelgren tycker att Canons miniscanner är lätt att använda. Hunden Garamond är mindre imponerad. Foto: Jörgen Appelgren
Miniscannern mäter 280x95x40 mm

Swosch, så är barnens teckning en pdf-fil i datorn. "Äntligen en bärbar fältscanner som fungerar som man vill", är Ny Tekniks reaktion när vi provar Canons Imageformula P-150.

Publicerad

Under 1990-talets senare hälft fanns visionen om att ha alla dokument i datorn. Drömmen var att scanna in text från faktaböcker, tidningsartiklar eller visitkort när man var på kurs, konferens eller hade möte. Eller skivomslag på skivan man just kopierat hos kompisen. Men alla bärbara scanrar vi provade var en besvikelse.

Canons enkilos svarta pennskrinsliknande låda är däremot en nästan magisk inläsare av dokument. Det tar mindre än två minuter att omvandla en 20-sidig rapport på papper till ett digitalt dokument på chefens skrivbord i någon annan del av världen.Du behöver inte ens ha med din egen dator. Ett enklare scannerprogram finns inbyggt i apparaten, så installation behövs inte. Be i?stället att få låna en dator av någon kollega.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här