Nordisk Mobiltelefon räddas av Kammarrätten

2008-01-24 13:07  

Nordisk Mobiltelefon kan tills vidare använda sina nya frekvenser för "glesbygds-3g", och kan nu fortsätta med mobilsamtal utan att bryta mot lagen. Det är konsekvensen av en färsk dom i Kammarrätten.

Nordisk Mobiltelefon får nu en ny chans att använda frekvenserna som blev lediga när Telia släckte ner det gamla nmt450-nätet vid årsskiftet.

Frekvenserna är nödvändiga för att Nordisk Mobiltelefon ska kunna erbjuda vanliga mobilsamtal och klara efterfrågan på mobilt bredband i sitt 3g-nät.

- Nu kan vi köra på och erbjuda kunderna en mobiltjänst, och göra kapacitetsökningar som är akuta på många platser i Sverige, säger Rikard Slunga, vd för Nordisk Mobiltelefon.

Räddaren är Kammarrätten som på torsdagen beslutade i en dom att Länsrätten måste ta om målet där Nordisk Mobiltelefon nyligen blev av med rätten till frekvenserna.

Får bli part i målet
Nordisk Mobiltelefon ska den här gången få vara part i målet och föra sin talan, framgår det av Kammarrättens dom.

Länsrätten behandlade istället frågan som ett mål mellan Post- och telestyrelsen, som beslutat att ge frekvenserna till Nordisk Mobiltelefon, och konkurrenten Generic Mobile som vill ha frekvenserna för egen del och anser att PTS gjort fel vid tilldelningen.

- Länsrätten hade fel i allt. Den hade fel i partsfrågan, och den hade fel i sakfrågan. Och det är klart att om man bara låter motparten yttra sig så kan man förvänta sig att det blir fel, säger Rikard Slunga.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt