Lena Ek: Jag är nöjd

2009-04-22 10:45  

– Det känns om jag gått igenom en stenkross. Det säger EU-parlamentarikern Lena EK efter att hon fått gehör för avslag av Telekompaketet i industriutskottet.

En trött med glad Lena Ek ringer Nyteknik.se från parlamentets pågående session i Strasbourg.

Centerpartisten Lena Ek är den enda ordinarie svenska ledamoten av industriutskottet Itre.

På torsdagskvällen var hon med och fattade beslutet att stoppa det omstridda förslaget att internetanvändare ska kunna få sin uppkoppling inskränkt eller avstängd av internetoperatörerna.

Därmed blockerades hela Telekompaketet.

Hur kom det sig att utskottet, mot förmodan, röstade nej till Telekompaketet?

– Jag har jobbat jättehårt med den här frågan sedan jul och fått med mig hela den liberaldemokratiska gruppen i utskottet. Gruppen har en vågmästarposition i utskottet och fick med sig en stor majoritet av ledamöterna, förklarar hon.

Lena EK tillskriver också utskottets rapportör för Telekompaketet den franska socialisten Catherine Treutmann mycket beröm.

– Hon är tidigare borgmästare i Strasbourg och är oerhört påläst i dessa frågor och mycket kunnig när det gäller tekniken.

Cahtherine Treutmann sägs också ha rönt framgång i förhandlingarna med det tjeckiska ordförandeskapet kring frågan om internetoperatörer ska vara skyldiga att övervaka innehållet på internet och ha ansvar för att blockera sajter med olagligt innehåll.

–Jag har inte sett skrivningarna. Men man har enats med rådet i den här frågan och Catherine Truetmann, som är negativ till att ge operatörerna ansvar för innehållet, är nöjd med förhandlingsresultatet, berättar Lena Ek.

Mer om: Itre Övervakning

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt