Kopplar ihop bilen med hemmet

2013-09-19 10:35  

Bilunderleverantören Denso och hemelektroniktillverkaren Sharp ingår en allians för att koppla ihop elektroniska system som används i bilen och hemmet.

Toyotaägda Denso är en av världens största underleverantörer till bilindustrin med en omsättning förra året på ca 270 miljarder kronor. Nu köper företaget in sig i elektronikjätten Sharp med ett kapitaltillskott på 175 miljoner kronor och satsar samtidigt på att utveckla teknik som ska förenkla för kunderna att använda it-baserade funktioner från bilmiljön även i hemmiljö.

De båda företagen ska koncentrera samarbetet på att förenkla användningen av underhållning i bilmiljö och koppla ihop till hemmiljön.

Sharp, med en omsättning på 175 miljarder kronor, har de senaste åren drabbats hårt av skärpt konkurrens från andra asiatiska tillverkare, främst då sydkoreanska. Så sent som i våras fick Sharp ett kapitaltillskott på 700 miljoner kronor från koreanska Samsung.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt