Hyperloop bygger tyskt tåg

2016-07-29 09:19  
2017 ska tåg med teknik från Hyperloop Transportation Technologies rulla på tyska järnvägar. Foto: Alamy

Hyperloop Transportation Technologies ska tillsammans med Deutsche Bahn bygga ett ”Innovation Train” för tyska järnvägar.

Det amerikanska företaget Hyperloop Transportation Technologies, HTT, är ett av de företag som planerar att bygga Elon Musks föreslagna Hypertrain. Ett tåg som i nästan lufttomma rör ska kunna nå farter i närheten av ljudhastigheten.

Vid sidan av infrastrukturen utvecklar HTT även en hel del teknik för själva tågen. Delar av den ska nu användas för att bygga ett ”Innovation Train” tillsammans med det tyska järvägsbolaget Deutsche Bahn, skriver The Verge.

Ett sådant tåg ska kunna vara klart för att rulla på tyska järnvägar i början av 2017.

Det ska bland annat förses med HTT:s teknik för augmented reality, AR, där tågfönstren förses med paneler som bland annat visar klockslag, väder, färdplan och lokal information som ständigt uppdateras utifrån tågets position.

Enligt The Verge kan samarbetet leda till att det stora delar gräsrotsfinansierade HTT får in friskt kapital som behövs för att förvandla konceptet Hyperloop till verklighet.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer