ANNONS FRÅN ALLIED MOTION

Vi styr mot elektrifiering!

Mats Freding, Teamledare Test och Henrik Ahnesjö, Test- och Applikationsingenjör i nära samarbete i labbet.

Den allt snabbare elektrifieringen av världens fordon gör att behovet av elektriska motorer och elektroniska drivsystem växer kraftigt. Allied Motion har specialiserat sig på detta med hjälp av egenutvecklade styrsystem.

Publicerad Uppdaterad

En av de viktigaste komponenterna i Allied Motions utvecklingsarbete är alla kunniga medarbetare. Med nytänkande, tekniskt kunnande och nära samarbete hittar man gemensamt de tekniska lösningarna som kan anpassas utifrån olika krav.

– Vi har en ständig utveckling med nya produkter, nya vinklingar och nya projekt. Jag har fått och får vara med hela vägen, från kravspecifikation, testspecifikationer till testning. Det ger en känsla av att få vara delaktig i att bygga ett företag som lyckas på marknaden. Jag får också arbeta med kollegor som är nytänkande och lika tekniskt intresserade. Inte bara i Stockholm utan även i Europa, USA och inom kort Nya Zeeland. Det menar Mats Freding som började som Test- och applikationsingenjör och idag är teamledare för testteamet.

Från exjobb till anställd

Henrik Ahnesjös väg styrdes in mot Allied Motion i samband med sitt exjobb där han hade Mats som handledare.

– Jag såg att det fanns många möjligheter att lära sig en mängd olika saker och tog chansen att fortsätta som anställd. En fördel med att vi är ett litet företag i en stor koncern som levererar till stora kundföretag är att det ger mig mycket erfarenhet på kort tid. Det är också roligt att som ingenjör få arbeta med både hårdvara och mjukvara och ha uppgifter där du inte bara sitter vid ett skrivbord.

Nya utmaningar vid horisonten

Produkterna som Allied Motion i Bromma erbjuder används för styrning av främst lastbilar, bussar och gaffeltruckar. De består typiskt av elmotorer, växellådor, sensorer och kraft- och styrelektronik samt mjukvara som anpassas och säljs som ett helhetskoncept. Under många år har företaget haft möjlighet att själva utveckla sina produkter och därefter anpassa de efter olika kunders önskemål.

– Företaget har intressanta samarbeten med kunder i fordonsindustrin som ställer höga krav. Vi ska fortsätta utveckla våra processer enligt ISO 26262 och för egen del ska det bli spännande att utveckla mitt ledarskap i rollen som teamledare. Vi har gjort en enorm resa de senaste åren men vi är ännu inte klara, det kommer alltid nya utmaningar att anta, säger Mats.

– Det är roligt att vi driver på för en standardisering inom hela koncernen och att vi i framtiden kan se oss bidra till styrning av självkörande bilar. Att vara med i utvecklingen och vara i framkant av elektrifiering och ett hållbart samhälle är också något som är väldigt motiverande avslutar Henrik.

Annonsinformation

Allied Motion är en ledande tillverkare av elmotorer med tillhörande styrsystem. Produkterna används för styrning av främst lastbilar, bussar och gaffeltruckar. Utveckling och tillverkning sker inom koncernen vilket medför nära samarbete med både kunder och systerföretag i USA, Europa och Kina. På Allied Motion ges stort förtroende till medarbetares förmåga och kärnan för detta är samarbete, dela med sig av kunskap, visa respekt och hjälpa varandra. Läs mer om Allied Motion här.

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se