ANNONS FRÅN VATTENFALL

Varför ska du satsa på elbilsladdning i din fastighet?

Marknaden för elbilar ökar stadigt i Sverige och prognosen är att det 2030 kommer att finnas 2,5 miljoner laddbara fordon i Sverige. Bara under de senaste 12 månaderna har tillväxten ökat med 84% och med det även efterfrågan av laddmöjligheter i hemmet och på väg. Det är uppenbart att omställningen till elbilar på gång. Volvo har till exempel tagit beslut att sluta producera fossilbilar senast 2030 och Audi går samma väg. Nu måste vi tillsammans skapa förutsättningar för laddning och där är fastighetsägare och byggföretag en viktig nyckel.

Publicerad Uppdaterad

Det finns redan idag krav på laddinfrastruktur som har införts i bygglagstiftningen. Denna gäller både för nybyggnation och i vissa fall även ombyggnation. Många fastighetsägare har redan anammat detta och förberett för elbilsladdning i sin fastighet och byggföretag lägger in det i sin planering redan vid starten av byggprojektet.

– När det sedan blir dags att välja leverantör för laddstolpar och tjänster är de vanligaste frågorna ”vem äger laddstolpen, hur går laddningen till rent praktiskt, och vem betalar för vad?” Det här är frågor vi kan hjälpa till med, säger Jenny Odén, på Vattenfall E-mobility.

Flexibelt upplägg är viktigt

Alla har olika förutsättningar, därför är det viktig att ha ett enkelt och flexibelt upplägg med skräddarsydda laddlösningar. Det går exempelvis att fritt välja mellan olika betallösningar, olika kombinationer av hårdvara och/eller tjänst och med eller utan installation. Ni som kund väljer vad ni vill ha och kan enkelt ändra er tjänst allt eftersom behoven ökar/förändras.

Fastighetsbolaget Diös är en av de som satsar på elbilsladdning:

– Vi är ett fastighetsbolag i norra Sverige där elen kommer från förnyelsebara källor och förutsättningarna för att köra elbil är goda, även om avstånden är långa och vintrarna kalla! För att vara en del av lösningen på klimatutmaningen bytte vi tidigt ut våra egna servicebilar till elbilar och genom att installera elbilsladdning även till våra kunder skapar vi möjligheter för fler att minska sin klimatpåverkan, säger Nora Lundblad, Miljösamordnare Diös.

För de som vill veta mer håller Vattenfall E-Mobility populära webinarier för att hjälpa sina kunder att komma igång, hålla sig ajour med vad som händer på marknaden och bygga på efter behov.

 – Det är viktigt för oss att vi hjälps åt att nå klimatmålen tillsammans, avslutar Jenny.

Vill du veta mer så hittar du information på Vattenfalls blogg, klicka här!

Annonsinfromation

Om Vattenfall:

Tillsammans möjliggör vi i ett fossilfritt liv inom en generation genom att sätta elbilsladdning på kartan. Följ med oss på resan!

Du kan också prenumerera på nyheter om just fastighet och bygg. Intresserad? Klicka här!

Detta är en annons. Den är inte skriven av Ny Tekniks redaktion. I det fall du har synpunkter på annonsens innehåll, vänligen vänd dig till annonsören.

Önskar du annonsera eller komma i kontakt med Ny Tekniks kommersiella redaktion? Skicka ett mail till agency@nyteknikgroup.se