ANNONS FRÅN ITERIO

Medarbetarna i fokus och nollvision mot stress

Gunilla Brogren, regionchef Stockholm och Pernilla Troberg, hållbarhetschef och chef för Iterios miljöverksamhet.

Iterio får mycket goda resultat i sina medarbetarundersökningar, något som kan förklaras av företagets ständiga strävan efter trivsel och god hälsa. Genom frihet under ansvar kan medarbetarna vara flexibla och få ihop livspusslet.

Publicerad Uppdaterad

Under 2018 knep Iterio fjärde platsen på Great place to work, den årliga rankingen som presenterar Sveriges bästa arbetsplatser. Det är fjärde året i rad som konsultbolaget rankas högt på denna lista vars resultat grundas i bland annat medarbetarundersökningar.

– Vår personal är vårt största fokus och vi är otroligt måna om att de trivs – och det visar verkligen våra undersökningar. Senast svarade 100 procent att de allt sammantaget tycker detta är en jättebra arbetsplats, säger Gunilla Brogren, regionchef Stockholm på Iterio.

Gunilla Brogren har arbetat på Iterio sedan starten 2011. – Unikt för oss är våra välbalanserade team. Vi har en majoritet av seniora, erfarna konsulter inom olika specialistområden som stöttas upp av drivna juniorer. På storbolag är det oftast tvärtom, vilket kan bli tungt och skapa obalans.  
Kollegan Pernilla Troberg, hållbarhetschef och chef för Iterios miljöverksamhet, har även hon varit med sedan bolaget grundades.  – Vi får ofta höra att det finns en varm stämning här. Medarbetarna känner sig sedda och det är något vi verkligen jobbar för. Det visar att vi har lyckats att leva efter våra värderingar. Vi är stolta över vad vi är och vad vi åstadkommer tillsammans och det märks i hela organisationen.

– Dessutom har vi generösa friskvårdsförmåner och en sportchef som ser till att vi aktiverar oss. Vi har föreläsningar och diskussioner kring välmående och ohälsosam stress, och talar öppet om hur man mår på arbetet. Och så firar vi mycket – stort som smått.

Att alla får känna sig betydelsefulla är en viktig anledning till den positiva responsen från medarbetarna, tror Pernilla Troberg.

– Vi arbetar mycket med transparens och att ta tillvara på idéer. Alla våra chefer jobbar även som konsulter i projekt, och därför är de hela tiden medvetna om medarbetarnas viktigaste frågor.

– Vi skapar också personliga relationer med medarbetarna från första stund eftersom vi inte har någon marknads- eller HR-avdelning, istället är det vi chefer som håller ihop allt.

Nu tar företaget action mot stress genom att utbilda personalen. – Den stora utmaningen på dagens arbetsmarknad är ohälsosam stress. Vi pratar mycket om den frågan och utbildar vår personal i ämnet. Jobbet är viktigt, men familjeliv och intressen måste prioriteras. Vi strävar efter att alla ska hitta en sund balans och kommer under nästa år satsa ännu mer för att nå vår nollvision mot stress, avslutar Gunilla Brogren.

Om Iterio:

Iterio är ett konsultbolag inom samhällsbyggnad som startades 2011. Idag är de 101 anställda och växer – både när det gäller antalet medarbetare och företagets samlade kompetens. Iterio som arbetsgivare tror på frihet under eget personligt ansvar och lojalitet mot företaget, kollegor och kunder. Att hjälpa och stötta varandra är en del vardagen och inställningen är att ett lag som är samspelt kan gå hur långt som helst.

Läs mer om Iterio här: iterio.se