ANNONS FRÅN ERICSSON

Ericsson i framkant, satsar i Göteborg

Martin Trygg, Utvecklingschef för Ericssons Gatewayprodukter i Sverige, Patrik Bengtsson, Utvecklingschef för Mobilityprodukter i Sverige och Ann Karlsson, Enhetschef för Cloud Native-utveckling i Göteborg. Foto: Rebecca Hjerpe

Ericsson satsar i Göteborg och öppnar upp för de som vill påverka och förändra människors vardag. Som världsledande inom kommunikationsteknologi arbetar man dagligen med att utveckla 5G för omvärlden i snabb takt och i en föränderlig miljö. Inte mindre än 100 nya mjukvaruutvecklare får nu möjlighet att påverka.

Publicerad Uppdaterad

Den nya satsningen innebär en öppning för mjukvaruutvecklare med en experimentlusta och som vill driva innovation. Ericssons teknik och arbetssätt är banbrytande och möjliggör en ny värld för konnektivitet.

Mjukvaruutveckling i framkant

Hos Ericsson i Göteborg arbetar idag närmare 1800 personer i en tillitsfull miljö med att tillsammans utveckla framtiden för mobil kommunikation. Här arbetar de i effektiva team av 5-7 personer för att möjliggöra ett samarbete och en kultur där individer kan ta plats, innovera självständigt och känna glädje och stolthet över vad de åstadkommer.

- Med hjälp av vår Continuous Integration och Deployment pipeline levererar vi snabbt till våra kunder och får snabbt värdefull feedback tillbaka. Vi bygger våra Cloud Native produkter på Kubernetes i en miljö som är i framkant, där våra team samarbetar med liknande team inom vår globala organisation, självständigt och med stor frihet. Tillsammans har vi nyligen visat lösningar som presterar 34 Gbps för en enskild användare, säger Martin Trygg, Utvecklingschef för Ericssons Gatewayprodukter i Sverige.

"Att jobba på Ericsson innebär ju att påverka människors vardagliga liv." /Martin Trygg, Utvecklingschef för Gatewayprodukter i Sverige. Foto: Ericsson

Du hittar Ericssons lediga tjänster här

Teamen består av såväl erfarna ingenjörer som nyexaminerade och i den kombinationen uppstår ett utbyte som skapar ett stort värde för alla. Ann Karlsson klev själv in på Ericsson som nyexaminerad från Chalmers och har sedan dess utforskat flera olika roller.

- På Ericsson finns det många erfarna och kunniga människor som generöst delar med sig av sin kunskap och som nyutexaminerad ingenjör är det stimulerande att uppleva hur snabbt man utvecklas kompetensmässigt och som person tack vare stödet från kollegorna. Det ges också utrymme för att bidra med idéer och att söka sig till olika roller och verksamhetsområden. Jag kom hit som nyutexaminerad och efter en tid som utvecklare sökte jag mig vidare till projektledarroller och chefspositioner inom olika verksamheter här på Ericsson, berättar Ann Karlsson, Enhetschef för Cloud Native-utveckling i Göteborg. - Som ingenjör kan man också välja en teknisk karriär inom Ericsson, tex som senior utvecklare, arkitekt eller specialist, beroende på om man vill bredda sin tekniska kompetens eller fördjupa sig inom något visst område.

I hjärtat av Lindholmen

Som mjukvaruingenjör hos Ericsson arbetar man inte bara med innovation utan även bland innovation. Det geografiska läget på Lindholmen innebär en direkt länk till ett ekosystem av andra stora Tech-bolag.

- Det händer väldigt mycket här i Göteborg och det är en spännande plats att arbeta på både ur ett innovationsperspektiv men också socialt. Här samlas många som är passionerade för teknik och dess möjligheter att förenkla och förbättra våra liv. Många är väldigt intresserade av programmering och driver sin egen och företag som Ericsson men även Lindholmen klustrets kunskap inom yrket framåt. Man delar med sig i form av events, föreläsningar och nätverk eller testar sina idéer i våra återkommande Hackathons. Kunskapen färdas snabbt, säger Patrik Bengtsson, Utvecklingschef för Mobilityprodukter i Sverige.

Att generöst dela med sig av kunskap är en del av kulturen inom Ericsson och en feedback som de ofta får av medarbetare. Det finns många perspektiv och mycket erfarenhet att hämta inom bolaget. En kombination som möjliggörs av medarbetare som varierar i både ålder, erfarenhet och nationalitet.

- Att jobba på Ericsson innebär ju att påverka människors vardagliga liv. Det vi håller på med är det som de allra flesta anser är något av det viktigaste som finns - konnektivitet. Vi är stolta över hur vi gör världen till en bättre plats med spännande 5G-projekt som fjärrstyrda operationer, drönarleveranser och självkörande bilar. Att sedan få göra det tillsammans med så många inspirerande personer är unikt, säger Martin Trygg, Utvecklingschef för Gatewayprodukter i Sverige.

Ericsson har som målsättning att konstant driva förändring och för en mjukvaruingenjör innebär det en spännande möjlighet att själv delta i den förändringen. Vill du vara med och förändra? Vill du påverka människors vardag?

Du hittar Ericssons lediga tjänster här