"Världens mångsidigaste plan"

2014-08-22 11:38  
Infällbara vingar, plats för hängmatta och en plattform för sportfiske är några av finesserna i "Most Versatile Plane". Foto: MVP Aero

Ett sjöflygplan som kan förvandlas till en fiskebåt har presenterats av ett företag i USA.

Ett problem med små sjöflygplan är att de kan vara svåra att förtöjas vid strandkanten eller bryggan, speciellt när vinden är stark.

Det problemet är löst med ett nytt plan som konstruerats av ett företag i USA som anser att planet är världens mest mångsidiga och därför döpts till "Most Versatile Plane", MVP.

Med infällbara vingar är det lätt att parkera planet på en vanlig båtplats.

Ute på sjön kan sedan MVP med ett enkelt handgrepp förvandlas till en fiskebåt och i aktern finns plats för en hängmatta.

Med en motor på 100 hästkrafter blir flyghastigheten 192 km/h och tillverkarens målsättning är att planet ska vara klart för marknaden om tre år.

Ett färdigmonterat plan ska kosta motsvarande 1,3 miljoner kronor och som en "enkel" monteringssats blir priset 1,16 miljoner.

Jan Melin

Mer om: Sjöflygplan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer