Svenska Cygate ska säkra kommunikationen

2015-10-28 13:12  
SSC har världens största civila nät av markstationer för satellitkommunikation. Bilden är från SSC:s markstation vid raketbasen Esrange utanför Kiruna. Foto: SSC

Telia Soneras svenska dotterbolag Cygate får en viktig roll när det gäller satellitdata i världen.

Företaget ska förse svenska rymdbolaget, SSC:s, civila nät av markstationer med backup-system och övervakning.

Swedish Space Corporation, SSC, har världens största civila nät av markstationer för satellitkommunikation.

Nu ska Cygate se till att data och meddelanden inte försvinner om utrustningar fallerar eller vid andra avbrott. Bolaget ska tillhandahålla backup-system för satellitdata på 18 platser i världen.

– Vi hanterar data och satelliter för oerhörda värden åt våra kunder, som exempelvis ESA och NASA. Nu får vi större säkerhet och vid behov mycket bättre återställningstider, säger SSC:s it-chef Viktor Lundberg.

SSC ska tillhandahålla backup-system, både mjuk- och hårdvara, för alla sajter, och dessutom redundans på separata hårdvaror vid de större markstationerna. Den lagrade satellitdatan replikeras också mellan kontinenterna.

Alla data och utrustning kommer att finnas hos SSC, medan Cygate övervakar hårdvaran.

Gilla Ny Teknik på Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer