Nya processorn till Iphone X har läckt och överraskar

2018-05-24 13:01  
Enligt tidigare rykten planerar Apple att släppa tre telefoner i Iphone X-design under 2018 Foto: Ng Han Guan

Den nya A12-processorn ser ut att bli den starkaste Apple utvecklat hittills och innehåller en överraskning.

Uppgifterna kommer från den amerikanska publikationen Bloomberg som skriver att det kommande processorchippet har börjat produceras av Apples tillverkningspartner Taiwan Semiconductor Manufacturing. Namnet på chippet är ännu inte bekräftat, men mycket pekar på att det ska kallas A12.

Läs mer: Video visar potentiell Iphone SE2-modell

Enligt Bloombergs källor får den nya Iphone X-processorn överraskande nog en 7-nanometerdesign. Det är ett stort hopp med tanke på att det i de senaste modellerna, Iphone X och Iphone 8, satt ett 10-nanometerchip.

Tech-sajten T3 tolkar detta som att det innebär ett snabbare chip som är mer energieffektivt, vilket i sig kan betyda att telefonen har bättre batteritid än tidigare modeller.

Läs mer: Här är vad Apple kan visa upp på WWDC 2018

Enligt tidigare rykten planerar Apple att släppa tre telefoner i Iphone X-design under 2018 och att det ska ske någon gång i juli.

Här samlar vi all läckt information och rykten om de kommande Iphone-modellerna.

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer