Apples nya patent kan tyda på ny strid mellan teknikjättarna

2017-11-24 10:08  
Apples vd Tim Cook och Koh Dong-jin, chef över Samsung mobilenhet. Foto: TT

Apple har patenterat en telefon med böjbar skärm. Bara dagar efter nyheten om att Samsung ska presentera sin lösning på böjbar teknik i nästa år.

Länge verkade det som att Samsung ensamma arbetar för att få till en böjbar smart telefon. Och senast nu i veckan kom rykten om att den länge omtalade tekniken snart kan komma att presenteras.

Rykten gör gällande att den sydkoreanska teknikjätten planerar att presentera den nya telefonen, som väntas få namnet Galaxy x. Och i den kan den böjbara tekniken finnas. Nyheten kommer efter att företagets supportsida visade produkten på sin webbplats. Hemsidan visade ett modellnummer som tidigare har kopplats till just Galaxy x. Enligt Yahoo bekräftar Samsung att tekniken kommer att presenteras någon gång under 2018.

Nyheten verkar ha satt fart på huvudrivalen – Apple.

Läs mer:

Läs mer: Fem dolda funktioner i Iphone x du kan ha nytta av

Den amerikanska teknikjätten har nämligen beviljats ett patent på en modell av en telefon med böjbar skärm. Tekniken i patentet påminner lite om hur man öppnar och stänger en bok, skriver 9to5mac.

Det är i och för sig inte ovanligt att Apple tar hem olika typer av patent som kanske aldrig blir en slutprodukt som når marknaden. Men med tanke på åt vilket håll Samsung just nu verkar gå och hur långt fram de ligger med den böjbara tekniken så låter det inte helt osannolikt att Apple släpper sargen och kliver in i matchen.

Viktor Krylmark

Mer om: Apple Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer