Opinion

”Det tar tid att analysera testerna med HVO-diesel”

Sten Forsberg, Sverigechef för Volkswagen Personbilar.

REPLIK. Våra analyser av vilka effekterna blir med HVO-diesel tar tid att slutföra. Men frågan om förnybara alternativ är ständigt aktuell och viktig för oss, skriver Sten Forsberg,Volkswagen Personbilar.

Volkswagen har ett stort intresse för alla förnybara alternativ och vi var till exempel det sista bilmärket i Sverige som höll fast vid E85-modeller trots en vikande marknad. Vi har också under en lång tid haft flera gasdrivna modeller att erbjuda våra kunder.

Som vi tidigare berättat har vi genomfört storskaliga tester med HVO100. Scanias hela flotta av dieseldrivna tjänste- och personalbilar tankas med detta förnybara bränsle. Frågan är ständigt aktuell och viktig för oss men det tar dessvärre tid att slutföra de analyser vi och vår fabrik vill göra och få fram nödvändiga garantier.

Man ska även vara medveten om att HVO100 för närvarande är ett bränsle som finns tillgängligt i Sverige men inte på så många andra marknader i världen. Därför har vi i nuläget ingen ny information att ge kring HVO100.

Sten Forsberg, Sverigechef Volkswagen Personbilar