Digitalisering

Rekordstor spurt i Finn upp

400 000 elever deltar just nu i slutspurten av Finn upp 2000, Sveriges största uppfinnartävling för skolungdomar. Det är rekord. Förra gången tävlingen arrangerades, 1997, deltog 350 000 elever.

Tina Koch, projektledare för Finn upp 2000 är mycket nöjd. Hon har skickat ut tävlingsmaterial från Finn upp-kansliet till 1 600 skolor. Det är 500 fler än förra tävlingsomgången.

- 1997 fick vi in 7 000 tävlingsbidrag. I år hoppas vi på ännu fler, säger Tina Koch.

En nyhet för denna tävlingsomgång, den åttonde i ordningen, är att även sjätteklassare deltar tillsammans med högstadieeleverna.

Tanken med Finn upp är att tidigt väcka intresse för teknik, naturvetenskap och innovationer. Därför är evenemanget inte bara en tävling. Under läsåret 1999/2000 skickar arrangörerna ut material till skolorna som ska stimulera till diskussioner och engagera eleverna.

Både flickor och pojkar deltar aktivt i tävlingen. Från att ursprungligen ha varit i minoritet har de deltagande flickorna de senaste omgångarna varit lika många som pojkarna.

Om fyra veckor ska tävlingsbidragen vara Finn upp-kansliet tillhanda. Och i mitten av maj blir det högtidlig prisutdelning på Naturhistoriska Museet i Stockholm.

Huvudarrangör till Finn upp är Ingenjörssamfundet. Ny Teknik och Svenska Uppfinnareföreningen är medarrangörer. Finansieringen kommer från Näringsdepartementet, Utbildningsdepartementet och Stiftelsen Innovationscentrum, SIC.
NyT

_____________________________________________________
Än är det inte för sent att engagera sig i tävlingen. Kontakta kansliet på e-postadressen info@finnupp.nu
eller sök upp hemsidan
www.finnupp.nu
Det går också bra att ringa på telefonnummer 08-663 57 50.