Populärteknik

Energizer P18k – en monstermobil med ett batteri på 18000 mAh

Energizer P18k har ett batteri på hela 18 000 mAh. Foto: Emilio Morenatti
Energizer P18k har ett batteri på hela 18 000 mAh. Foto: Emilio Morenatti

Energizer P18k är kanske den märkligaste mobilen på MWC:s mässgolv. Med sitt enorma batteri är den mer än tre gånger så tjock som en vanlig smartphone.

Publicerad

En veckas batteritid på en laddning känns som ett säljargument för en Nokia anno 2002, men det är faktiskt vad franska Avenir Telecom lovar med nya Energizer P18k, skriver The Verge.

Monstermobilen har ett batteri på sanslösa 18 000 mAh. Det kan jämföras med 4 100 mAh i nylanserade Samsung Galaxy S10 Plus.

Nackdelen är förstås att telefonen är den absolut största som skådats på många år - och då snackar vi inte om skärmstorlek. De exakta måtten har inte avslöjats, men mobilen ska enligt specifikationerna vara mellan 30 och 40 millimeter tjock. Det är ungefär som att tejpa ihop tre stycken Iphone X och stoppa dem i byxfickan.

Skärmstorleken ligger annars på 6,2 tum och har ingen sensorhaka eller utskärning för selfiekameran. Den sitter istället i en liten popup-enhet som fälls ut ur mobilens rejält tilltagna överkant. Mobilens chipset kommer från Mediatek, Helio P70, och mobilen har 6 GB ram och 128 GB internlagring.

Lanseringen ska ske till sommaren, men något pris har inte avslöjats.